Tulevaisuus on täällä! Näin kontrolloit elektronisia laitteita kädelläsi

Digi · Anna Poikkimäki

Tähtien sota -elokuvien maailmassa lupaavimmista yksilöistä tulee aikanaan jedisotureita, jotka käyvät läpi kovan koulutuksen. Sen myötä jedi osaa esimerkiksi kontrolloida materiaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tiede on mahdollistanut kyseisen asian jossain muodossa myös nykyihmiselle. Verkkovideolla nähdään Thalmic Labs -yrityksen lanseeraama MYO-käsiranneke, joka reagoi liikkeeseen ja lihasten supistelemiseen. Sen avulla voi kontrolloida tietokonetta tai muita elektronisia laitteita.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Videolla nähdään muun muassa, miten henkilö voi kokkaillessaan katsella ohjeita tietokoneelta ja pysäyttää halutessaan videon pelkällä kätensä liikkeellä. Samoin esimerkiksi tietokonepelin pelaaminen onnistuu rannekkeella ilman peliohjainta.