Hämmentävä ilmiö leviää: Nuoret kokkaavat alastomana – tässä syy

Lifestyle Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vegaaniruokavalio on viime vuosina yleistynyt ympäri maailmaa, ja useat julkkiksetkin ovat hypänneet kelkkaan. Toiset eettisistä ja toiset terveydellisistä syistä. Brittiläinen blogi kertoo, miten vegaaniruokaa voi kokata alasti.

Kämppäkavereina asuva kolmen kopla, 24-vuotias Jess, 21-vuotias Greta ja 24-vuotias Zach ovat valinneet ruokavaliokseen veganismin. Manchesterilaiset opiskelijat kilpailivat mielellään toinen toistaan herkullisimmilla vegaaniresepteillä, kunnes he päättivät perustaa herkuttelun perusteella aiheen mukaisen blogin.

Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään tuikitavallinen reseptiblogi, vaan koska yksi kämppäkavereista tykkäsi ilmeisen paljon käyskennellä asunnossa alasti, päättivät he osoittaa reseptit vain alasti vegaaniruokaa kokkaaville. Blogi sai nimekseen nakedvegancooking.com. Sittemmin ilmiö on lähtenyt leviämään myös muualle.

Huffington Postin mukaan nuorten ajatuksena on levittää myönteistä kehonkuvaa, feminismiä sekä hyväksyntää. Kolmikko on pitänyt sekä näyttelyitä, pop-up ravintoloita että viimeistelevät kehonkuvaa käsittelevien kirjoitusten antologiaa. Jess myöntää, että hän on itse taistellut taannoin oman kehonkuvan sekä syömishäiriöiden kanssa.

Kuva: Nakedvegancooking.com
Kuva: Nakedvegancooking.com

– Tämä on ollut samalla eräänlainen parantumisprosessi. Media ja mainokset ovat täynnä vääristyneitä sanomia siitä, miltä ihmisen pitäisi näyttää. Pyrimmekin esittelemään täysin aitoja kuvia, joita ei ole käsitelty tai modattu, nainen paljastaa.

Kaikesta huolimatta alastomat kokkailijat joutuvat joskus tekemään ruokaa myös vaatteet päällä. Manchesterissä kun sattuu olemaan kylmä.

– Olemme köyhiä opiskelijoita, eikä meillä ole varaa pitää lämmitystä päällä tarpeeksi usein, he tuumaavat ja lisäävät, että on syytä pitää esiliinaa päällään myös silloin, kun käristää jotain ruoka-ainetta öljyssä.