Brittinaisen lapsi syntyi yllättäen kesken kylpyhetken

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Synnyttämistä pidetään yhtenä suurimmista saavutuksista, joita nainen voi elämässään tehdä. Aina lapsen tekeminen ei kuitenkaan ole niin tuskallista kun annetaan olettaa. Parikymppinen brittiläinen Samantha Ramsey on siitä hyvä esimerkki.

Hän koki nimittäin aikamoisen yllätyksen kesken kylpyhetken, kun rentouttavan kylvyn sijaan hän synnytti maailmaan pikkutytön. Naisen oli alun perin tarkoitus vain piipahtaa ammeessa, sillä hänen lapsivetensä oli mennyt ja hän yritti lämpimällä kylvyllä helpottaa supistuksiaan.

Samanthan mies Simon oli soittanut jo kätilölle, mutta heidän lapsensa syntyi maailmaan vain muutama minuutti myöhemmin, käytännössä vain kahdella ponnistuksella.

– Olin tuntenut tarvetta ponnistaa, ja kun ensimmäisellä ponnistuksella näkyi lapsen pää, tulikin tyttö toisella ponnistuksella kokonaan ulos. Se oli uskomatonta, Samantha kertoi Telegraph-lehdelle.

Ramseyt olivat säikähtäneet, että jokin menee vikaan. Puhelimessa ollut kätilö oli kuitenkin neuvonut isälle miten toimia. Isä oli nostanut veteen syntyneen tyttönsä ylös, käärinyt hänet pyyhkeeseen ja nostanut lapsen tuoreen äitinsä rinnalle. Pian paikalle saapunut lääkintähenkilökunta katkaisi lapsen napanuoran. Kuukauden etuajassa syntynyt lapsi sai nimekseen Millie Grace.