Hämmentävä luonnonilmiö valtasi omakotitalon: ”Vetää sanattomaksi”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yleensä tuulen mukana pyöriviä, kuivista kasveista muodostuneita palloja, eli arokierijöitä, nähdään vain elokuvissa ja piirretyissä. Pensaspallura pyörii yksin tuulen mukana luoden ympäristöönsä autioituneen vaikutelman.

Toisin kävi kuitenkin Texasissa, jossa sadat oksapallot valtasivat miehen talon. Teksasin Midlandissa asuva Josh Pitman joutui erikoisen ongelman eteen: Hän ei pääse kotiinsa, koska sadat arokierijät ovat vallanneet miehen talon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Puskapallot ovat kierineet paikalle tuulen mukana ja peittäneet Pitmanin talon kokonaan alleen, asiasta uutisoinut WIVB.com raportoi. Talon omistaja ei omien sanojensa mukaan löytänyt sanoja selittämään satojen arokierijöiden invaasiota.

Kyseessä on miehen mukaan yksi naurettavimmista näyistä koko hänen elämänsä aikana. Miehellä menee arvionsa mukaan koko loppuviikko oksapallojen siivoamiseen. Arokierijä muodostuu kuivuneesta tai kuolleesta kasvista, mikä lähtee tuulen mukana pyörimään maata pitkin samalla, kun se levittää siemeniään.