Suomessakin laiton iPhone-kuori vedettiin myynnistä

Digi · Tim Isokivi

Applen iPhone-puhelimille on saatavilla mitä erikoisempia oheislaitteita. Kerroimme lähes vuosi sitten kuinka maailmalla myytiin nyrkkiraudan muotoon tehtyjä iPhone-suojia, jotka luokitellaan Suomessa aseiksi ja ovat siten täällä laittomia.

Sittemmin muun muassa Rihanna ja Alicia Keys kuvattiin käyttämässä samanlaisia Knuckle Case -suojakuoria, mutta nyt ne on vedetty myynnistä eBay-nettihuutokaupasta. Syynä on se, että nyrkkirautakuori on valmistettu metallista, joten sitä voi käyttää aseena. Kuoret ovat olleet kaupallinen menestys pitkälti siksi, että niitä on nähty myös julkkisten käytössä.

– Nyrkkirautakuori on myynyt hyvin. Kaikki ovat hallunneet omansa sen jälkeen, kun he ovat nähneet sellaisen Rihannalla, kertoo tuotetta myyvä anonyymi taho The Sun -lehdelle.

Ebay veti metallista valmistetut, noin 29 euron kappalehintaan myydyt kuoret taannoin pois markkinoilta, sillä aseiksi luokiteltujen tuotteiden myynti on verkkokaupassa kiellettyä. Sivustolla on kuitenkin edelleen myynnissö Knucklecasen muovista, vaaratonta versiota.