Suomessakin laiton iPhone-kuori vedettiin myynnistä

Digi · Tim Isokivi

Applen iPhone-puhelimille on saatavilla mitä erikoisempia oheislaitteita. Kerroimme lähes vuosi sitten kuinka maailmalla myytiin nyrkkiraudan muotoon tehtyjä iPhone-suojia, jotka luokitellaan Suomessa aseiksi ja ovat siten täällä laittomia.

Sittemmin muun muassa Rihanna ja Alicia Keys kuvattiin käyttämässä samanlaisia Knuckle Case -suojakuoria, mutta nyt ne on vedetty myynnistä eBay-nettihuutokaupasta. Syynä on se, että nyrkkirautakuori on valmistettu metallista, joten sitä voi käyttää aseena. Kuoret ovat olleet kaupallinen menestys pitkälti siksi, että niitä on nähty myös julkkisten käytössä.

– Nyrkkirautakuori on myynyt hyvin. Kaikki ovat hallunneet omansa sen jälkeen, kun he ovat nähneet sellaisen Rihannalla, kertoo tuotetta myyvä anonyymi taho The Sun -lehdelle.

Ebay veti metallista valmistetut, noin 29 euron kappalehintaan myydyt kuoret taannoin pois markkinoilta, sillä aseiksi luokiteltujen tuotteiden myynti on verkkokaupassa kiellettyä. Sivustolla on kuitenkin edelleen myynnissö Knucklecasen muovista, vaaratonta versiota.

Uusimmat