Dropboxin käyttäjätietoja vuotanut vääriin käsiin

Digi · Stara.fi

Verkon suosituimpiin tiedostopalveluihin lukeutuva pilvipalvelu Dropbox on joutunut huonoon valoon, kun sen käyttäjien yksktyisiä tietoja on vuotanut vääriin käsiin. Palvelussa käytettyihin sähköpostiosoitteisiin on nimittäin alkanut tulla roskapostia.

Tapauksen paljasti yhtiön keskustelufoorumilla eräs Dropboxin käyttäjä, joka kertoi käyttäneensä palvelussa vain sitä varten luotua sähköpostiosoitetta. Mies halusi saada selville, jos hänen käyttämistään palveluista antaisi, vuotaisi tai myisi käyttäjätietoja edelleen. Myöhemmin mies alkoi saada roskapostia juuri tähän osoitteeseen.

Ensin Dropboxin henkilökunta kiisti vuodon ja väitti roskapostittajien osuneen sattumalta oikeaan. Pian kuitenkin monet muutkin Dropbox-käyttäjät vahvistivat miehen kertomuksen ja raportoivat saaneensa roskapostia palvelussa käyttämiinsä osoitteisiin. Eräs käyttäjä oli luonut kolme eri tunnusta, joiden kaikkien uniikkiin osoitteeseen hän sai roskapostia.

Lopulta Dropbox joutui myöntämään, että sen käyttäjien tietoja on päätynyt vääriin käsiin. Yhtiö kuitenkin kieltää myyneensä käyttäjätietoja, ja väittää osoitteiden vuotaneen vääriin käsiin tietomurrossa. Yhtiön edustaja Sean B vahvisti yhtiön verkkosivuilla, että yhtiön käyttäjätietojen vuoto tapahtui viime heinäkuussa.