Meksikolaisherkussa 1 540 kilokaloria – salainen ruokalaji ei ole ruokalistoilla

Lifestyle · Tim Isokivi

Olemme viime aikoina kertoneet erilaisista äärimmilleen viedyistä ruokaelämyksistä, jotka herättävät hämmennystä esimerkiksi koollaan. Yksi tällaisista oli esimerkiksi 2.000 kilokaloria sisältävä The Triple Triple -hampurilainen.

Nyt pikaruoan ystävien parissa kiertää tarina myyttisestä meksikolaisesta ruokalajista. Kyseessä on quesarito, burritoksi kääritty quesadilla. Annosta ei löydy ravintoloiden ruokalistoilta, mutta quesariota tarjoillaan sitä erikseen tilaaville asiakkaille esimerkiksi Chipotle-ketjun ravintoloissa. Yhtiö ei kuitenkaan virallisesti vahvista superburriton olemassaoloa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Myyttinen ruokalaji sisältää Fast Company -verkkosivuston mukaan noin 1.540 kilokaloria. Quesaritolle on jopa omistettu oma Facebook-sivunsa, jossa ruokalajia kuvaillaan kaikista herkullisimmaksi hyvien makujen yhdistelmäksi. Asiakkaiden kerrotaan quesariton syönnin jälkeen jopa lopettavan normaalien burritojen syömisen kokonaan.

Pikaruoan ystävien keskuudessa liikkuvat huhut ”salaisista” ruoka-annoksista eivät ole mitään uutta. Myös muun muassa McDonalds ja Starbucks-ketjujen ravintoloiden kerrotaan myyvän ruokalistoilta löytymättömiä erikoisversiota tuotteistaan niitä pyytäville.