Tutkimus vahvisti: Nainen on mieluummin lihava kuin vanha

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Naiset painivat koko ikänsä ulkonäköongelmien kanssa. Milloin heillä on liian iso peppu, milloin kasvot näyttävät ryppyisiltä. Tuore tutkimus kertoo, että jos naiset saisivat valita, he näyttäisivät ennemmin lihavilta kuin vanhoilta.

Vaikka toisin luulisi, ei vanheneminen välttämättä tuo naiselle lisää itsetuntoa. Ulkonäköpaineiden kanssa painitaan koko elämän ajan, syy vain vaihtuu vuosien saatossa. Amerikkalainen Trinityn yliopisto tutki hiljattain miten kriittisiä naiset ovat minäkuvaansa kohtaan. Tutkimukseen osallistui 914 amerikkalaista, brittiläistä ja australialaista 18 – 87-vuotiasta naista.

Tutkimuksen mukaan 81 prosenttia naisista päivittelee olevansa tai näyttävänsä lihavalta, kun vain 66 prosenttia teki samaa ryppyisyytensä ja vanhan ulkonäkönsä takia. Relaxnewsin mukaan tutkimus kuitenkin osoitti, että kuusikymppiset naiset vähentävät huomattavasti läskistä puhumista. Tutkimus osoitti, että iäkkäämmät naiset pelkäävät ryppyjä huomattavasti enemmän kuin läskiä, ja vaihtaisivat vanhan ulkomuotonsa reheviin reisiin välittömästi.