Tämä musiikki saa eläimet parittelemaan

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Soul-legenda Marvin Gayen musiikkia kuullaan monessa elokuvassa sensuelleissa lemmenkohtauksissa. Hittikappale Sexual Healing on esimerkiksi eräs maailman soitetuimmista ”kutukappaleista”, ja nyt sitä on hyödynnetty tässä tarkoituksessa.

Skottilaisen Edinburghin eläintarhan henkilökunta on nimittäin soittanut eläimille Marvin Gayen musiikkia saadakseen siellä asustelevat pandat lisääntymispuuhiin. Naaraspandat ovat hedelmällisiä vain pari päivää vuodessa, joten ne yritetään saada lemmekkäälle tuulelle.

Tian Tian -panda on pian sopivassa vaiheessa, ja sen hedelmöittyminen riippuukin paljolti Yang Gang -puolison seksihaluista. Eläintarhan väki on alkanut soittaa tarhassa Smooth-radiokanavan musiikkia, josta kuuluu päivittäin sensuelleja rytmejä ja melodioita.

Radiokanava kuuli pandojen siittämisprojektista, ja on sen takia soittanut jatkuvasti Marvin Gayen musiikkia kannustaakseen pandoja lemmiskelemään. Vaikka menetelmän varmuudesta ei ole tietoa, eläintarhan edustaja kertoi Daily Mirror -lehdelle, että musiikki vaikuttaa eläimiin rentouttavasti.

Lemmen innostajina käytetään myös liikuntaa, bambunversoja ja tunnelmavalaistusta. Viime vuonna pandat osoittivat kiinnostusta toisiaan kohtaan, mutta eivät ryhtyneet valmisteluista huolimatta parittelemaan.