Onko tässä Applen iPhone 6 – konseptikuvat verkossa

Digi · Stara.fi

Ranskalainen Nowhereelse.fr -verkkosivuston perustaja ja päätoimittaja Steve Hemmerstoffer on esitellyt sivustollaan taitavan designerin, Martin Hajekin, luomaa iPhone 6 -prototyyppiä. Laite joka perustuu huhuihin 4,8 tuuman näytöstä ja iPad miniä muistuttavasta muotoilusta.

Suomessa asiasta kertoneen Mobiili.fi -verkkojulkaisun mukaan analyytikko Peter Misekin mukaan Apple on tuomassa uuteen iPhoneen suurempaa näyttöä, josta kotinäppäin on poistettu. Hajekin kuvissa nähtävä iPhone 6 -konsepti on kuitenkin kooltaan pienempi kuin esimerkiksi Samsungin Galaxy Note 2 ”phablet”.

Konseptikuvissa näkyy, miten uuteen iPhone-malliin voidaan saada suuri näyttö itse laitteen fyysisiä mittoja dramaattisesti kasvattamatta. Kotinäppäimen poistaminen ja sen tilalle tuotava muun muassa MacBookeista tutun paineltavan ohjauslevyn tavoin toimiva näyttö mahdollistaisi tämän. Kuvien mukaan uusi iPhone 6 ei olisi ulkoisilta mitoiltaan kovin paljoa iPhone 5 -mallia suurempi.

Integroitu näyttö-ohjauslevy ei tosin ole uusi idea, sillä Blackberry toteutti melko huonolla menestyksellä tällaisen Blackberry Storm ja Storm 2 -malleissaan, ja SurePress-näytöillä varustetut laitteet ovat saaneet hyvin ristiriitaisen vastaanoton. Markkinoille odotetaan kuitenkin ensin iPhone 5S -mallia ennen kuutosta, ja tuoreimpien huhujen mukaan iPhone 5S julkaistaisiin joko kesäkuussa tai myöhemmin ensi kesän aikana.

Yhteistyössä Mobiili.fi.