Samsungin uutuuskännykkää ohjataan katseella

Digi · Stara.fi

Samsungin reilun viikon päästä 14. maaliskuuta Yhdysvaltain New Yorkissa julkisettavaa uutta Galaxy S -sarjan ja Samsungin lippulaivaälypuhelinta voi ohjata katseella, kertoo nyt New York Times. Suomessa asiasta kertoi Mobiili.fi.

Lehdem mukaan puhelimen näytön sisältöä voi selailla katseohjauksella. Kun puhelin esimerkiksi huomaa silmiä seuraamalla käyttäjän lukeneen näytöllä näkyvän tekstin loppuun, paljastaa se automaattisesti lisää tekstiä. Samsungin kerrotaan hakeneen itselleen Eye Scoll -tavaramerkkejä Euroopassa ja Yhdysvalloissa, joten se saattaa olla uuden tekniikan markkinointinimi. Myös Eye Pause -tavaramerkkiä on haettu.

Jo aiemmin Samsungin tulevaan huippupuhelimeen – nimeltään joko Galaxy S4 tai Galaxy S IV – on odotettu kosketuksettomia eletoimintoja. New York Times ei näitä mainitse ja uusien tietojen valossa onkin epäselvää, tuleeko uusi Galaxy-puhelin sisältämään aiemmin kuvitellun kaltaisia näytön edessä tehtäviin kädenliikkeisiin perustuvia eletoimintoja vai vain esimerkiksi silmien seurantaan perustuvan toiminnon.

Jo nykyisistä Samsungin laitteista löytyy Smart Stay -toiminto, jonka pitäisi pitää näytön taustavalo käyttäjän katsoessa puhelinta. Aivan aukottomasti kyseinenkään toiminto ei toimi, joten on mielenkiintoista nähdä, kuinka hyvin huhuttu katseohjaus tulisi toimimaan ja miten se reagoi esimerkiksi silmälasien käyttöön.

Useiden huhujen ja vuotojen perusteella Galaxy S4:n/IV:n ominaisuuksista on jo muodostunut varsin hyvä kuva: 4,99 tuuman kosketusnäyttö 1920×1080 pikselin Full HD -tarkkuudella, 13 megapikselin taka- ja kahden megapikselin etukamera, langattoman latauksen tuki, kaksi gigatavua RAM-muistia, 16-64 gigatavua tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka sekä Euroopan version osalta Samsungin 4+4-ytiminen Exynos Octa 5410 -suoritinsiru 1,8 gigahertsin kellotaajuudella. Lisäksi uuden Galaxyn muotoilun on kerrottu muistuttavan Galaxy S III:n sijaan ennemminkin Galaxy S II:ta pyöreäkulmaisen nelikulmiomaisuutensa myötä. Markkinoille uutuuden pitäisi tulla ainakin mustana ja valkoisena värivaihtoehtona huhtikuun aikana.

Yhteistyössä Mobiili.fi.