Naisten rahankäyttöä selvitettiin – yllättävä tulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Perinteisen streotypian mukaan naiset kuluttavat huomattavan suuria summia rahaa erilaisiin turhanpäiväisyyksiin, kuten ostamalla vaatteita ja kenkiä, joita ei lopulta koskaan edes käytetä. Nyt on selvinnyt, että tämä on vain stereotypia.

Tuoreen selvityksen mukaan naiset ovat nimittäin todellisuudessa säästeliäämpiä kuin miehet. Tunnetusti naiset ansaitsevat keskimäärin miehiä vähemmän, mutta siitä huolimatta heillä on selvästi enemmän säästöjä kuin miehillä.

Brittiläisen Halifaxin Englannissa ja Walesissa tekemän tutkimuksen mukaan naisilla on säästössä keskimäärin noin 600 euroa enemmän rahaa kuin miehillä. Miesten pankkitilillä on 9.300 euroa, kun naisten tileillä on vastaavasti 9.920 euroa. Alueellisesti suurimmat säästöt olivat Lounais-Englannissa asuvilla ihmisillä. Vähiten säästöjä oli kertynyt Lontoossa asuvilla ihmisillä.