Sadistinen seksirikos televisiossa – katsojat raivostuivat BBC:lle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Televisio-ohjelmien tavallista rajummista juonenkäänteistä tulee aika ajoin puhetta myös Suomessa, mutta erityisen paljon kohuja näyttää syntyvän Britanniassa. Taannoin BBC sai valtavan palautevyöryn Silent Witness -televisiosarjansa jaksosta.

Jännityssarjassa nähtiin nimittäin äskettäin raaka ja sadistinen seksirikos, joka oli monien katsojien mielestä liikaa. Siinä vanginvartija teki seksuaalista väkivaltaa miespuoliselle vangille. BBC sai jaksosta 632 valitusta, joiden mukaan televisiosarja meni tällä kertaa liian pitkälle.

Ensin BBC puolusteli kyseistä jaksoa, joka esitettiin jo viime vuoden huhtikuussa. Yhtiön mukaan tämänkaltainen sisältö on sallittua iltayhdeksän jälkeen esitettäessä. Vasta nyt BBC on kuitenkin itsekin myöntänyt jakson sittenkin rikkoneen sen määrittelemiä ohjeistuksia. Samalla yhtiö pyysi katsojilta anteeksi tapahtunutta. Jaksolla oli noin kuusi miljoonaa katsojaa, Telegraph-lehti raportoi.