One Direction mokasi – kannusti lapsifanejaan laittomuuteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

One Direction on tämän hetken suosituin poikabändi. Brittien X Factorista suureen suosioon noussut yhtye on julkaissut kaksi albumia ja rikkonut matkan varrella lukuisia ennätyksiä. Nyt poikabändiä syytetään alaikäisten fanien kannustamisesta laittomuuksiin.

Poikabändi oli pyytänyt viikonloppuna sosiaalisen median kautta fanejaan julkaisemaan heidän sivuillaan kuvia tatuoinneistaan. Poppipojilla on Twitterissä 10,4 miljoonaa seuraajaa ja Facebookissa heitä fanittaa 13 miljoonaa käyttäjää.

Polemiikki syntyi, kun osa vanhemmista faneista kyseenalaisti poikabändin pyynnön. Pikkutytöt kyselivät bändiltä, pitäisikö heidän anella vanhemmiltaan lupaa tatuointiin. Esimerkiksi Britanniassa ei saa ottaa tatuointia alle 18-vuotiaana ilman vanhempien lupaa. Moni käyttäjä torui poikia, ettei alaikäisiä ole soveliasta kannustaa tatuointien ottamiseen.

Yhtyeen tiedottaja myönsi, että kuvapyyntö oli virhe ja kaikki aiheeseen liittyvät julkaisut poistettiin sunnuntaihin mennessä. Yhtyeen jäsenet ovat itse tunnettuja tatuoinneistaan. Esimerkiksi yhtyeen 19-vuotias jäsen Harry Stylesillä arvellaan olevan peräti 30 mustekuvaa kehossaan.

Supersuosittu poikabändi One Direction julkaisi 17. helmikuuta oman versionsa Blondien klassikosta One Way Or Another (Teenage Kicks), joka nousi heti listaykköseksi peräti 63 maassa. One Direction on muun muassa ensimmäinen brittibändi, joka on noussut Yhdysvalloissa kahdella ensimmäisellä albumillaan suoraan listaykköseksi. Kakkosalbumi Take Me Home ylitti viikossa miljoonan myynnin rajan ja se nousi ykköseksi 37 maassa. Suomessa One Direction on myynyt Take Me Home –albumilla platinaa eli yli 20.000 kappaletta.