TV-kanavan nolo kämmi: Käytti videopelin kuvaa Syyria-uutisessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tanskalainen media on joutunut jälleen suurennuslasin alle, kun paikallinen televisiokanava käytti videopelistä kaapattua kuvaa Syyrian konflikteista uutisoidessaan. Tarkkasilmäiset katsojat yllättyivät melkoisesti nähtyään uutisissa odottamattoman tuttua kuvaa.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Todellisuudessa kuva oli nimittäin peräisin suuren suosion saavuttaneesta Assassin’s Creed -videopelistä. Kuvassa oli tarkoitus esittää Damaskos-pääkaupungin maisemaa. Uutiskuvamokan tehnyt tanskalainen TV2 on asian paljastuttua pahoitellut virhettään syvästi.

Kanavan tiedottaja Jacob Nybroe myönsi, että tämä oli oiva muistutus työntekijöille, jotta kuvalähteet olisivat aina asianmukaisia. Kanava on ottanut kohun myötä käyttöönsä uusia työskentelytapoja uusien virheiden välttämiseksi, Mirror uutisoi.