Uuden paavin homovastaisuus puhuttaa: ”Homoliitot saatanan työtä”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Katolinen kirkko valitsi tällä viikolla uudeksi paaviksi argentiinalaisen 76-vuotiaan Jorge Mario Bergoglion, joka tunnetaan nyt nimellä Franciscus I. Paavin menneisyyden varjot heräsivät henkiin heti hänen valitsemisensa jälkeen.

Homovastaisuudestaan tunnettu katolinen kirkko ei tule hellittämään mielipiteitään samaa sukupuolta olevien suhteesta, mikäli käy uskominen uuden paavin homovastaisiin kommentteihin. Maailman 1,2 miljardia katolilaista johtava mies on nimittäin antanut medialle kardinaalina ollessaan hyvin jyrkkiä mielipiteitä homoavioliittoihin liittyen.

Konservatiivinen paavi ei hyväksy homoavioliittojen lisäksi myöskään homojen adoptio-oikeutta. Hän on kuvaillut samaa sukupuolta olevien liitot saatanan työksi ja tuhoisaksi hyökkäykseksi Jumalan tahtoa vastaan.

Paavin kotimaa Argentiina oli ensimmäinen latinalaisen Amerikan maa, jossa hyväksyttiin homoavioliitot vuonna 2010. Tällöin Franciscus otti yhteen maan hallituksen kanssa, koska hän oli avioliittolaista hyvin eri mieltä. Paavin mukaan normaaliin perheeseen kuuluu äiti, isä ja lapset, muutoin lopputulokset voivat vakavasti vahingoittaa perhettä. Lapsille tulee hänen mukaansa antaa takeet inhimilliseen kehittymiseen, kuten Jumala on tahtonut.