Keskiaikainen ritari löytyi Britanniassa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Arkeologit ovat löytäneet Britanniassa edinburghilaisen parkkipaikan alta keskiaikaisen ritarin luurangon. Toistaiseksi tuntemattoman miehen jäännökset oli peitetty taidokkaasti veistetyllä kivilaatalla. Jäänteiden arvioidaan olevan peräisin 1300-luvulta.

Skotlannissa pääsee helposti menneiden aikojen tunnelmaan. Vaikka Edinburghin maisemaa värittävät upeat, satoja vuosia vanhat linnat ja luostarit, oli ritarihaudan löytäminen historiallisesti lähes ainutkertaista. Daily Mailin mukaan luuranko on joko ollut ritari tai aatelismies, joka on haudattu parkkipaikan alta rakennustöiden aikana löytyneelle Blackfriarsin luostarin hautausmaalle.

Hullunkurisen löydöksestä tekee se, että Edinburghin yliopiston arkeologian osasto on sijainnut ennen aivan parkkipaikan läheisyydessä, ja nyt luurankoa tutkivat arkeologit ovat kävelleet tietämättään haudan yli moneen kertaan.

Ritarin jäännökset on toimitettu lisätutkimukseen sen sukupuolen, iän sekä kuolinsyyn varmistamiseksi. Kyseessä on ollut kuitenkin aikansa merkittävä henkilö, koska tuohon aikaan luostarin maille pääsivät vain rikkaat tai vaikutusvaltaiset henkilöt.