Viinanjuonnin yllättävä sivuvaikutus: Ryyppymiehillä enemmän energiaa

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jo kaikkien rentun ruusujen kuningas Irwin Goodman lauloi aikoinaan: ”Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan, se on sellainen työmiehen lauantai.” Nyt ryyppymiehille on saatu loistouutisia, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan alkoholia reippaammin kumoavilla on enemmän energiaa.

ModernMan.comin mukaan kännäily on pidemmän päälle silti elimistöä vahingoittavaa puuhaa. Sen lisäksi, että alkoholiin voi jäädä koukkuun, aiheuttaa se pitkäaikaisella käytöllä maksaongelmia, korkeaa verenpainetta, rytmihäiriöitä tai jopa syöpää.

Alkoholi antaa kuitenkin tuoreen Journal of Clinical Investigation -tutkimuksen mukaan aivoille todellista superenergiaa. Koko homma perustuu siihen, kun aivot normaalisti polttavat sokeria, saavat he alkoholin mukana polttoaineekseen asetaattia. Se tarkoittaa ylimääräistä energiaa. Tosin sanoen mitä enemmän juo, sitä enemmän saa myös virtaa – ainakin siihen saakka, kunnes energianlähdettä on nautittu sammumispisteeseen saakka.