David Hasselhoff nousi barrikadeille Berliinissä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Legendaarinen Ritari Ässä ja Baywatch -tähti David Hasselhoff tunnetaan paitsi fanikunnan arvostamasta näyttelijäurasta, myös musiikillisista saavutuksistaan. Mies julkaisi kesällä 1989 Looking for Freedom -albumin juuri ennen Berliinin muurin murtumista.

Kyseinen levy muodostui Saksassa ajan tunnussäveleksi ja myi kolminkertaista platinaa. Nyt Hasselhoff palasi Berliinin muurille laulamaan. Kun muuri purettiin, jätettiin siitä jäljelle 1,3 kilometrin pituinen pätkä, josta on tullutkin yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä.

Nyt muuri on kuitenkin joutunut purku-uhan alle, ja tästä kovin huolestunut Hasselhoff riensi Berliiniin puolustamaan monumentaalisen muurin säilyttämistä. Muurin paikalle on suunniteltu rakennettavan luksusasuntoja. David Hasselhoff lauloi muurilla samaisen Looking for Freedom -kappaleen ja julisti, että kyseinen muurin pätkä muistuttaa menneistä ajoista.

– Tämä paikka on pyhä! Muuri muistuttaa meitä särkyneistä sydämistä sekä menetetyistä ihmisistä, Hasselhoff vuodatti paikalle saapuneen median edessä.

Hasselhoff antaa muurin säilyttämiselle täyden tukensa. Hän lupaa, että mikäli muurin purkamisuhka etenee seuraavalle tasolle, järjestää hän paikalla valtavan rock-konsertin. Viranomaiset ja aktivistit tekevät muurin kohtalosta kompromissin ensi viikolla, Huffington Post arvioi.

David Hasselhoff tunnetaan Ritari Ässä ja Baywatch -televisiosarjojen ikonisena näyttelijänä. Miehen musiikillisestä tuotannosta on riipaistu kasaan monia legendaarisia musiikkivideoita, joihin lukeutuvat Hooked on a Feeling, Secret Agent Man ja Don’t Hassel the Hoff.