Kodin ”arvottomilla” rojuilla voi tienata tuhansia euroja

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kevätsiivouksen yhteydessä kannattaa tehdä perusteellinen tavaroiden karsiminen, sillä sen avulla saattaa tienata sievoisen summan riihikuivaa. Kodeista voi nimittäin löytyä käyttämättömiä tavaroita jopa yli tuhannen euron arvosta.

Kaikissa meissä asuu pieni hamstraaja, mikäli käy uskominen vastajulkaistuun brittitutkimukseen. Ihmiset valittavat tavarapaljouden stressaavan heitä, koska koti tuntuu epäjärjestelmälliseltä ja siivottomalta, mutta silti vanhoista rojuista ei yritetä edes päästä eroon.

Yli puolet aikuisista myöntää, että heillä ei ole todellista hajua omaisuutensa arvosta. Sekaan saattaa mahtua varsinaisia aarteita, joilla ei itse tee enää mitään, mutta jotka myymällä voisi kasvattaa pankkitilin saldoa. Ihmiset ajattelevat, että he saattavat tarvita jotakin vanhaa ja turhaksi jäänyttä tavaraa vielä joskus. Se lienee myös yleisin syy rojun säilyttämiseen.

Netissä toimiva osta-myy -palsta Gumtree paljastaa, että miehet luopuvat tavaroistaan naisia nihkeämmin, koska ovat muodostaneet esineisiin tunnesiteitä. Kyselyyn vastasi 2.000 ihmistä. Tutkimuksessa myös selvisi, että iäkkäämmät ihmiset säilyttelevät tavaroitaan mieluiten ja heillä saattaa olla jemmassa tavaroita jopa usean vuosikymmenen takaa.

Tavaran raivaamisella saa myös kaivattua lisätilää koteihin. Varastona pidetyn alueen voi muutoksen myötä muuttaa vaikkapa pelitilaksi, askarteluhuoneeksi tai upeaksi pukeutumishuoneeksi. Tavaran myyminen on helppoa esimerkiksi niille tarkotettujen internetsivustojen avulla, Daily Mail vinkkaa.