Uskomaton enneuni: Mies näki paavin eron ja uuden nimen viikkoja etukäteen

Ohhoh! Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Unimaailma on kiehtonut ihmisiä aikojen alusta saakka. toisille ihmisille on luotu enneunien näkemisen lahja, jota skeptikot pitävät täysin huuhaa-ilmiönä. Jotkut enneunet ovat jääneet historiankirjoihin, ja tuorein niistä liittynee vastavalittuun paavi Franciscus ensimmäiseen.

Espanjalainen Alejandro Rodriguez herätti tyttöystävänsä Yolanda De Menan helmikuun 11. päivä kertoakseen, että hän oli nähnyt unta paavista. Mies oli sanonut naiselleen keskellä yötä, että katolilaisen kirkon valtaa hallinnut Benedict astuisi syrjään ja hänen tilalleen valittaisiin paaviksi mies nimeltään Francisco I.

Kuva: Twitter
Kuva: Twitter

Yleensä enneunia on vaikea todistaa, mutta tässä tapauksessa Yolanda oli twiitannut poikaystävänsä unen seuraavana aamuna sosiaaliseen mediaan. Pariskunta lyötiin ällikällä, kun Benedict oli muutamaa viikkoa myöhemmin ilmoittanut erostaan virallisesti, ja vielä enemmän he äimistyivät, kun kuulivat tuoreen paavin nimen. Luonnollisesti twiittiä on jo epäilty huijaukseksi.

Eri lähteet kertovat, että unia on pyritty tutkimaan jo vuosikymmenten ajan, mutta silti ne ovat tiedemiehille suurimmaksi osaksi täyttä mysteeriä. Unen mekanismeja ei ole pystytty selvittämään, vaikkakin unien on sanottu tulevan ihmisen alitajunnasta. Enneunien näkijöitä on luonnehdittu vahvasti visuaalisiksi ihmisiksi, jotka omaavat erinomaisen kuvamuistin. Raamattu pitää enneunia Jumalan viesteinä.