Suunsoiton taidonnäyte: Yksi mies hoiteli koko bändin – upea tulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkkoon ilmestyy toisinaan upeita talenttivideoita, joilla nähdään vaikkapa poikkeuksellisen taitavasti laulavia ihmisiä. Nyt YouTubeen on julkaistu video, jolla nähdään eteläkorealainen poika laulamassa a cappellana musiikkivirtuoosi Stevie Wonderin kappaletta I Wish.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Poika tekee musiikkivideon kaikki äänet itse. Hän muun muassa laulaa neljässä eri äänessä, beatboxaa bassot ja rummut sekä pitää huolta täydellisen puhtaasta sävelkulusta. Nuori herra on äänittänyt jokaisen ääniraidan erikseen ja miksannut ne sitten yhteen siten, että erillisistä ääniraidoista on muodostunut yksi henkeäsalpaavan aidon kuuloinen kokonaisuus.

A cappella tarkoittaa pelkästään laulaen tuotettua musiikkia. Siinä ei ole soittimia tai muuta säestystä, vaan laulaja tuottaa kaikki kappaleen äänielementit itse. Termi juontaa Wikipedian mukaan kirkkomusiikkiin, mutta nykyään a cappellana laulettua musiikkia kuulee myös pop-bändien esittämänä.