17 000 kondomia paavin muotokuvaan – tässä tulos

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalainen taiteilija on käyttänyt 17.000 kondomia paavi Benedictin XVI muotokuvaan. Taideteoksen kokoamiseen kului yhteensä peräti 270 tuntia, joista 135 tuntia meni pelkästään kondomipakettien avaamiseen.

Milwaukeessa asuva 25-vuotias Niki Johnson oli aloittanut kondomitaideteoksen sen jälkeen, kun oli kuullut ex-paavin lausunnon ehkäisyvälineisiin liittyen. Paavi oli väittänyt vuonna 2009, että Afrikkaan lähetettävät kondomit vain pahentaisivat siellä vellovaa AIDS-epidemiaa. Katso kuvat tästä.

Kuva: nikileejohnson.wordpress.com
Kuva: nikileejohnson.wordpress.com
Kuva: nikileejohnson.wordpress.com
Kuva: nikileejohnson.wordpress.com

Taideteos on taiteilijan kannanotto katolisen kirkon ex-johtajan lausuntoja kohtaan. Johnson on tahtonut levittää teoksen myötä myös huumoria ja ironiaa, joiden avulla maailmaan saataisiin enemmän suvaitsevaisuutta. Paavin mosaiikkimainen muotokuva on kirjava ja loistaa kaikissa sateenkaaren väreissä ja sen kokoamiseen kului kolme vuotta, hän kertoi blogissaan.