Käärmeenpureman seuraus: Miehen kyyneleet muuttuivat vereksi

Lifestyle Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vaikka trooppisessa ilmastossa kelpaakin lomailla, kannattaa siellä varoa lämpimässä hyvin viihtyviä myrkyllisiä eläimiä. Tämän sai kokea myös Costa Ricassa lomaillut mies, joka koki äärimmäisiä tuskia myrkkykäärmeen puremasta.

Tappavaa myrkkyä erittävä käärme puri kanadalaismiestä jalkaan rannalla. Mies hakeutui sairaalaan, mutta suurista kivuista huolimatta joutui ottamaan äkkilähdön takaisin kotiinsa. Kielimuuri oli miehen mukaan estänyt tarvittavan hoidon saannin.

Mies oli valuttanut verta useasta vartalon kohdasta, ja jopa hänen kyyneleensä muuttuivat myrkyn myötä vereksi. Kotiinpäästyään miestä oli hoidettu vancouverilaisessa sairaalassa samalla kun selvitettiin häntä purreen käärmeen lajia.

Lopulta kävi ilmi, että myrkkyyn sopivaa vasta-ainetta löytyi ainoastaan Seattlesta, jonne mies kiidätettiin ambulanssihelikopterilla. Mies elpyi lähes ennalleen oikeanlaisen lääkkeen saamisen jälkeen, mutta hänelle jää pysyvät munuaisvauriot.