Viisi vinkkiä stressivapaaseen lomaan

Lifestyle Matkailu · Terhi Piiroinen

Yrityksissä suunnitellaan kesäloma-aikoja jo täyttä häkää, vaikka kevät ei ole kunnolla nostanut edes päätään. Vaikka lomailua pidetään leppoisana puuhana, voi ainakin reissut suunnitella etukäteen sen verran selkeästi, että matkallakin voi ottaa rennosti.

Toiset tykkäävät singahtaa äkkilähdöllä aurinkoon ja katsoa, mitä loma tuo tullessaan. Spontaanit matkustajat ovat kuitenkin oma turistiryhmänsä ja siksipä matkailusivusto KAYAK laati pidemmällä aikavälillä lomasuunnitelmiaan laativille oman, viiden kohdan vinkkilistan.

Stressivapaan loman voi saavuttaa oikeastaan vain hyvällä suunnittelulla. Matkatoimistot suosittelevat lentojen varaamista viimeistään kolme kuukautta ennen lomaa, jolloin kustannuksissa voi säästää peräti 20 prosenttia. Kun matkapäivistä pystyy vielä joustamaan, saattaa eteen tulla entistäkin loistavampi tarjous.

Lomakohteeseen kannattaa myös tutustua jollain tapaa etukäteen esimerkiksi internetin kautta. Kun hahmottaa suurinpiirtein matkailukohteen nähtävyydet, lähimmät kaupat ja palvelut, voi paikan päällä säästää aikaa ja välttyä turhalta samoilemiselta – ellei sellaista juuri matkaltaan tietoisesti halua.

Lomailijan kannattaa myös kirjoittaa ideansa paperille, jotta ne muistaisi totetuttaa myös varsinaisen matkan koittaessa. Ehkä yksi tärkein ja kaikkia matkustajia koskeva matkailijan muistisääntö on kuitenkin matkavakuutuksen hankkiminen. Vakuutus takataskussa on lomakin varmasti stressivapaa.