Huumediilerille uskomaton rangaistus – kynä käteen ja paperia eteen

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yleensä saamme lukea huumekuriirien ja -käyttäjien yksioikoisista rangaistuksista. Eräs brittiläinen mies ei kuitenkaan suorita rangaistustaan perinteisenä yhdyskuntapalveluna tai vankilassa istumalla, sillä hän joutuu kirjoittamaan 5.000 sanan esseen kannabiksen vaaroista.

Terry Bennetillä oli hallussaan noin kilon verran kannabista, kun hän narahti siitä poliisille. Mies tuomittiin yhdyskuntapalveluun, mutta 32-vuotiaan diilerin olkapäävamma estää ruumiillisen työnteon. Neuvokas tuomari keksi Terrylle korvaavan työn, jolla mies voisi sovittaa tekonsa. Nyt hänen tulee kirjoittaa vähintään 5.000 sanan pituinen essee kannabiksen vaaroista.

Terry ei ollut tehtävästä mielissään, sillä hän ei ole omien sanojensa mukaan kirjoittanut pitkiä tekstejä vuosikausiin. Mies yrittikin neuvotella, voisiko hän kirjoittaa myös kannabiksen myönteisistä vaikutuksista, mutta ehdotus ei mennyt läpi. Kyseessä on laiton aine.

Miehelle on annettu esseen kirjoittamiseen aikaa huhtikuun neljänteen päivään saakka. Hän on Daily Mirrorin mukaan aloittanut tehtävän jo tietoja aiheesta hakemalla. Mikäli Terry ei palauta esseetä määräaikaan mennessä, joutuu hän vuodeksi vankilaan.