Ryyppäävä teinityttö varoittava esimerkki – pidätettiin 30 kertaa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Glasgowsta kotoisin oleva Amy Roberts kertaa Closer Magazinelle villejä teinivuosiaan: tyttö joi viikossa yli 150 alkoholiannosta ja muuttui väkivaltaiseksi öykkäriksi. Teini pidätettiin yli 30 kertaa.

Amy Roberts toimii varoittavana esimerkkinä kaikille päihteistä kiinnostuneille teineille. Neitokainen oli ennen tavallinen, ehkäpä jopa ujo koulutyttö, joka vanhempien kaverien painostuksesta alkoi juoda alkoholia rankalla kädellä jo 14-vuotiaana.

Rähinäviina muutti Amyn luonnetta, ja huonolla itsetunnolla varustetusta pellavapäästä äityi alkoholin vaikutuksen alaisena varsinainen väkivaltaa ihannoiva villieläin. Tyttö joi omien sanojensa mukaan neljänä päivänä viikossa, ja kerta-annokseen kuului viinipullo, 7,5 desin siideripullo ja kymmenen vodkashottia. Annos kuulostaa suurehkolta jopa miehen nauttimaksi, saati teini-ikäisen tytön iloliemeksi.

Amy hyökkäsi poliisien kimppuun ensimmäisen kerran silloin, kun he yrittivät estää alaikäisen neitokaisen julkijuopottelua. Tyttö joutui yöksi putkaan, ja aamulla suuresti Amya vaivannut morkkis ja katumus muuttui pian ylpeydeksi, kun hänen kaverinsa pitivät teiniä vain ”siistinä tyyppinä” tempauksensa johdosta. Amy oli purrut poliisia käteen.

Nykyään 21-vuotias nuori nainen kertaa tekemisiään nolona. Hän on myös lyönyt poliiseja, hyökännyt kuppilan omistajan kimppuun ja hakannut vartioita ja peräti omia kavereita. Viina aiheutti teinissä suunnattomia raivonpuuskia. Sosiaalityöntekijänä työskentelevä äiti yritti saada lapsensa elämän hallintaan, mutta tuloksetta.

Tyttö passitettiin vankilaan viideksi ja puoleksi kuukaudeksi, kun hän löi poliiseja 30. kerran. Tuomion suorittamisen jälkeen Amy vaihtoi ystäväporukoita ja pyrki saamaan elämänsä takaisin raiteilleen. Vaikka neitokainen on kunnostautunut ja hän on suorittanut koulunsa loppuun huippuarvosanoin, joutuu hän todennäköisesti kärsimään villistä kaudestaan ja rikosmerkinnöistään koko loppuelämänsä ajan.