Ismo Leikola Staralle: ”Ei sellaista nähnyt koskaan aiemmin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tamperelaisilla viihdeareenoilla kuultiin äskettäin naurunpurskahduksia, kun Tomaatteja, Tomaatteja -festivaalit keräsivät lauteille Suomen stand up -komiikan kärkinimet. Paikkansa ykköskaartissa on lunastanut myös komediavirtuoosi Ismo Leikola, jonka Stara tapasi tapahtuman backstagella.

Haastattelussa Ismo kertoi kuinka päätyi naurattamaan ihmisiä työkseen. Koska stand up -komiikka ei ole kaikkien laji, täytyy henkilöllä olla kiinnostus vitseihin ja tarinoihin pienestä pitäen. Näin Leikola itse asian kiteytti.

– Olen koko ikäni miettinyt juttuja ja vitsejä. Pienenä suunnittelin hassuja lauluja ja Kummeli-tyyppisiä sketsejä. En silloin tiennyt stand upista mitään. Mun mielestä hauskoja olivat Jope Ruonansuu ja Kummeli, Ismo Leikola kertoi Staralle.

– Kyllä mulla oli aina sisäinen palo tuohon. Tehtiin hassuja videoita lapsena ja kirjoittelin juttuja ylös. Kun näin stand uppia eka kerran Suomessa, niin innostuin, että tuotahan pitää mennä kokeilemaan. Tajusin, ettei tarvitse välttämättä olla kuvausryhmää tai omia biisejä, kun voi vaan mennä lavalle kertomaan juttuja. Ei sellaista ollut nähnyt koskaan aikaisemmin.

Nykyisin Ismo Leikola on yksi Suomen suosituimmista hauskuttajista.