Ismo Leikola läpimurtonsa ratkaisevasta hetkestä: ”Se oli lottovoitto”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomen suosituimpiin stand up -koomikoihin lukeutuva Ismo Leikola on tuttu jo lähes jokaiselle suomalaiselle. Valtakunnalliseen tietoisuuteen Leikolan komiikka nousi aikoinaan Hyppönen-Enbuske Experience -keskusteluohjelman myötä.

Mies saavutti talk show’n omana Jyväskylän kirjeenvaihtajana lähes legendaarisen maineen. Monet muistavat vieläkin Ismon humoristiset viikkokatsaukset. Leikola muisteli uransa ratkaisevia hetkiä Staran haastattelussa.

– Oli lottovoitto päästä siihen ohjelmaan. Krisse oli jäämässä siitä pois. Se näki mun keikan jossain ja suositteli. Henkka Hyppönen tuli katsomaan mua ja halusi antaa tilaisuuden. Ekoista kokeilukerroista tuli heti hyvää palautetta, ja sitten olin ohjelmassa monta vuotta. Mä oon saanut siitä paljon kommenttia, ihmiset muistaa vieläkin, Leikola kertoi Staralle.

– Jos katsoisin nyt niitä sketsejä nauhalta niin se tuntuisi varmaan tosi tökeröltä. Olin silloin kuitenkin aivan aloittelija. On myös eri asia esiintyä, kun puhuu sohvalta kameralle. Ei siinä mitään yleisöä ole, kertoo stand up -koomikko. Me tehtiin koko osio suorana lähetyksenä Jyväskylästä käsin. Joskus kuulin studioyleisön naurut, jos nettiyhteys toimi hyvin. Silloin pystyi vähän rytmittämään esitystä. Joka viikko piti tehdä joku uusi ajankohtainen juttu. Joskus se lähti, joskus se meni ihan ohi.