Kauppias kyllästyi silmäilijöihin – veloittaa asiakkailta tuotteiden katselusta

Lifestyle Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kaupan alalla onnistunut asiakaspalvelu takaa usein monet hyvät kaupat. Joskus ammattitaitoinenkaan myyjä ei kuitenkaan onnistu kauppaamaan tuotetta asiakkaalle, mikäli muissa yrityksissä sama tuote myydään esimerkiksi halvemmalla hinnalla.

Nyt eräs australialainen Celiac Supplies -kauppa on alkanut veloittaa asiakkailtaan viisi dollaria, eli noin neljä euroa, pelkästä tuotteiden katselusta. Omistaja Georgina kyllästyi siihen, että asiakkaat viettivät keliaakikkojen erikoiskaupassa aikaa tuotteita tarkastellen ja menivät sitten ostamaan ne muualta.

– Olen tehnyt kovasti töitä, enkä ole saanut siitä maksua. En ole mikään hyväntekeväisyyden tekijä, jotta Coles ja Woolsworths tekisivät enemmän rahaa, kertoi Georgina Female First -lehdelle.

Monet tahot uskovat, että asiakasmaksu karkottaa brisbanelaisen naisen entisetkin asiakkaat hakemaan tuotteensa muista alan liikkeistä.