Ismo Leikola Staralle: ”Pedofilia-vitsit ulkomailla ihan normaaleja”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalaisten stand up -suosikiksi noussut koomikko Ismo Leikola on yksi harvoista suomalaisista, jotka ovat kiertäneet ulkomailla keikkailemassa englanninkielisen materiaalin kanssa. Leikola on nähty esiintymislavoilla muun muassa Iso-Britannian Edinburghissa.

– Komiikka on vaikeampaa, kun on vieras kulttuuri ja kieli. Haastavampaa saada jutut kasaan. Yhdessä asiassa ulkomailla on kuitenkin helpompaa. Olen siellä outo hahmo ja puhun oudosti englantia, ja saan sillä sympatiaa. Monen mielestä sekin on jo hassua. Se ei tietenkään kanna koko keikkaa, Ismo Leikola kertoi Staralle.

– Stand up -instituutio on esimerkiksi briteissä vanha juttu, se on ollut siellä kuutisenkymmentä vuotta. Kaikki on nähnyt esityksiä ja ymmärtää. Siellä voi tehdä paljon oudompia ja törkeämpiä juttuja, eikä kukaan suutu tai ihmettele.

Vapautunut yleisö antanee myös esiintyjälle laajempia mahdollisuuksia materiaalin suhteen. Nähdäänkö ulkomailla siis astetta härskimpi Ismo?

– En mä nyt ihan sitä tarkoita, mutta Suomessa ei esimerkiksi tee mieli tehdä hirveästi mitään pedofilia-aiheisia juttuja. Monet kuitenkin vetää sellaisista herneen nenään. Ulkomailla tuollainen on ihan normaalia, kaikkihan sellaista tekee. Voi puhua melkein mistä vain. En tarkoita sitä, että sielläkään tekisin härskimpää juttua, mutta se olisi mahdollista, Leikola myöntää.