Mies syö maailman tulisimman pizzan – kivulias tulos videolle

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tulisen ruoan ystävät taiteilevat usein tuskanhien ja silkan nautinnon välimaastossa. Britanniassa on kehitetty maailman tulisin pizza, jonka pystyy syömään alle prosentti yrittäjistä. Christopher Barnard on heistä yksi – mies söi pizzan alle neljään minuuttiin ja teki samalla maaailmanennätyksen.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Daily Mailin mukaan the Saltdean Sizzle -nimistä pizzaa myytiin viime vuonna 1.307 kappaletta, ja yrittäneistä vain yhdeksän pystyi syömään herkun kokonaan. Pizzassa on käytetty maailman tulisimpien joukkoon lukeutuvaa chiliä Trinidad Moruga Scorpionia, jonka tulisuusaste on 2.009.231 scovillea. Tavallisessa jalapenossa on enimmilläänkin vain 8.000 scovillea, eli reilusti yli kaksi miljoonaa astetta vähemmän.

Pizzan syönyt Christopher Barnardin mukaan herkun naposteleminen oli täyttä tuskaa, eikä hän aio tehdä samaa uudelleen. Mies söi pizzan neljässä minuutissa, kun edellinen ennätys oli 25 minuuttia. Syönti olisi muuten päässyt Guinnessin ennätystenkirjaan, mutta pizza on Barnardin mukaan liian tulinen jopa maailmanennätyksen kirjaamiseen.