Huolestuttava tutkimustulos: ”Miehet ovat kuolemassa sukupuuttoon”

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Professori Jenny Graves kertoo huonoja uutisia ihmiskunnalle: Miehet ovat kuolemassa sukupuuttoon ja prosessi on jo alkanut. Naiset joutuvat tulevaisuudessa taistelemaan kaikin keinoin kaksilahkeisista, jotka käyvät vähiin planeetallamme.

Daily Mailin mukaan miesten sukupuuttoon kuoleminen johtuu niin sanotusta kromosomikriisistä, sillä miesten XY-sukupuolikromosomiparin Y-kromosomi on heikentynyt geenimäärältään huolestuttavasti naisten XX-pariin verrattuna. Kun naisella tuhansien geenien X-kromosomit tukevat toinen toistaan, joutuu miehen yksinäinen Y taistelemaan kehityksensä eteen enemmän.

Tämä on vuosien saatossa johtanut siihen, että miesten Y-kromosomit kantavat enää liki 100 geeniä. Asiasta Australian Academy of Sciense -tapahtumassa luennoinut Graves on erittäin arvostettu ja tunnettu australialainen tutkija. Nainen sanookin tilannetta evoluution erehdykseksi, joka tulee toteutumaan seuraavan viiden miljoonan vuoden kuluessa.

Toiset tutkijat kuitenkin tyynnyttelevät uroksia, sillä viiden vuoden aikana todennäköisesti myös keksitään Y-kromosomille joko parannuskeino tai vastaavasti evoluutio tuottaa tilalle toisen kromosomin ja täten syntyy täysin uusi ihmislaji. Lontoolainen kromosomiekspertti Robin Lovell-Badge myös muistuttaa, että Y-kromosomi on pysynyt yhtä vahvana viimeisen 25 miljoonan vuoden ajan, eikä se ole tässä ajassa menettänyt yhtäkään geeniä.

Tavallisesti ihmisillä ja muilla nisäkkäillä on kaksi sukupuolikromosomia, naisilla XX ja miehillä XY. Eläinmaailmasta löytyy myös mielenkiintoisia poikkeuksia, esimerkiksi vesinokkaeläimellä naaraan sukupuolikromosomit ovat XXXXXXXXXX ja koiraan XYXYXYXYXY.