Helsinkiläinen ja turkulainen, näin kauan istutte vuosittain ruuhkassa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

TomTom on julkaissut vuoden 2012 ruuhkaindeksinsä, jossa listataan Suomen ja Euroopan ruuhkaisimmat kaupungit. Helsingissä ja Turussa ruuhka-aikaan puoli tuntia päivittäin matkustava työmatkalainen kuluttaa jopa 61 ja 50 tuntia vuodessa jonottamiseen.

Tamperelainen autoilija selviää puolestaan vain 30 jonotustunnilla vuodessa. Aamuruuhkassa matka kestää Helsingissä 35 prosenttia, Turussa 25 prosenttia ja Tampereella 13 prosenttia kauemmin kuin ruuhkattomaan aikaan. Iltaruuhkissa matka taittuu vielä hitaammin, eli Helsingissä 40 prosenttia, Turussa 32 prosenttia ja Tampereella 17 prosenttia kauemmin kuin ruuhkattomaan aikaan.

Euroopan ruuhkaisin kaupunki vuonna 2012 oli Moskova. Siellä ruuhka-aikaan puoli tuntia päivittäin matkustava työmatkalainen kuluttaa jopa 127 tuntia vuodessa jonottamiseen. Euroopan muut ruuhkaisimmat kaupungit olivat suuruusjärjestyksessä Istanbul, Varsova, Marseille, Palermo, Stuttgart, Pariisi, Rooma, Hampuri ja Bryssel. Helsinki oli vuonna 2012 Euroopan 46. ruuhkaisin kaupunki.

– Yhdistämällä tietokantamme reaaliaikaisiin liikennetietoihin ja reititysteknologiaan voimme ohjata liikennettä ruuhka-alueiden ohi nopeammille reiteille. Se vähentää ruuhkien syntymistä, mikä puolestaan hyödyttää sekä ajajia että koko yhteiskuntaa ja ympäristöä, kommentoi Jukka Alhonen Suomen TomTomilta.