Läheisriippuvuuden huippu – äiti ei päästä teinipoikaansa silmistään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ylihuolehtivat äidit voivat joskus tehdä lastensa elämästä tahattomasti hankalaa. Vaikka he pohjimmiltaan tarkoittavatkin hyvää, voi lapseen takertumisella olla kohtalokkaat vaikutukset tulevaisuudessa esimerkiksi jälkikasvun kehittymisen kannalta.

Eräs brittiläinen äiti Sarah seuraa 13-vuotiasta George-poikaansa vieläkin kaikkialle. Äiti myöntää olevansa liian takertuvainen ja huolehtivainen, sillä hän on poikansa seurassa koko ajan ja kaikkialla. Syynä käytökseen pidetään vuonna 1999 tapahtunutta onnettomuutta, jossa poika kidnapattiin kahvilan ulkopuolelta.

Vaikka poika löydettiin hengissä ja terveenä muutamaa tuntia myöhemmin, ja kidnappaajana toiminut teini passitettiin kaltereiden taakse, on Sarahin huoli vaan kasvanut vuosien myötä. Naisen suurin pelko on, että hän menettää poikansa uudestaan. Poika saa olla äidistään erossa ainoastaan koulussa, ja senkin jälkeen hänen äitinsä on odottamassa lastaan rakennuksen ulkopuolella ennen koulun päättymistä.

Naisen läheisriippuvuus omasta pojastaan todettiin jo Georgen ollessa kuusivuotias, ja Daily Mailin mukaan Sarahia yritettiin jopa hoitaa terapian avulla, mutta tuloksetta. Äiti on ostanut käytöksensä vuoksi pojalle hyvitykseksi tietokonepelejä, jotta hän saisi lapsensa viihtymään kotona. Pojan onneksi myös äiti on nyt ymmärtänyt lapsensa tarpeen saada viettää aikaa myös muiden ihmisten kanssa. Äiti on päättänyt hakea apua.