Nuori äiti synnytti jättiläisvauvan – painoi tasan 7 kiloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vastasyntynyt painaa yleensä keskimäärin 3 – 4 kiloa. Nyt seitsemänkiloisen vauvan synnyttänyt 21-vuotias äiti olikin melkoisen ihmeissään, kun hänestä putkahti ulos liki kaksi kertaa normaalivauvan kokoinen poikalapsi.

Lounais-Engalnnissa syntyneelle pojalle annettiin nimeksi George King, eli vapaasti suomennettuna Yrjänä Kuningas, mikä varmasti vastannee pikkujärkäleen syntymäpainoa hyvin. Pojalle annettiin vain kymmenen prosentin selviytymismahdollisuus, mutta vaikeuksista huolimatta hän pääsi kotiin kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen.

Pojan äiti, Jade Packer, on Georgesta erittäin onnellinen. Nainen kertoo Bristol Postille järkyttyneensä poikansa painosta, vaikka kasvoi itsekin raskauden aikana koko ajan vain ”suuremmaksi ja suuremmaksi”.

Maailman painavin vauva on syntynyt Guinnessin ennätystenkirjan mukaan Italiassa vuonna 1955, kun siellä syntynyt poika painoi 10,2 kiloa. Suomen ennätys on vuonna 1979 Etelä-Karjalassa syntynyt 6,7 kilon poika.