Harvinainen floridanpuuma juoksi vankeudesta vapauteen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Pentuna orvoksi jäänyt floridanpuuma kasvoi vankeudessa kaksivuotiaaksi asti, kunnes se päästettiin luonnon vapauteen. Nyt videolla nähdään miten utelias puuma asteli kuljetuskopista ulos, singahti juoksuun ja hävisi pensaikkoon.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Kyseessä on suhteellisen harvinainen toimenpide, sillä vankeudessa kasvaneita eläimiä harvoin päästetään vapauteen. Samalla alueella on vapautettu vuodesta 1986 yhteensä 15 floridanpuumaa. Alueella on Daily Mailin mukaan noin yhteensä 150 lajin edustajaa, joten kissapedon kanta on hyvin pieni.

Floridanpuuma oli vähällä kuolla sukupuuttoon jo 1950-luvulla metsästyksen vuoksi. Laji oli aiheuttanut tällöin vahinkoa Floridan alueella laiduntaneille karjaeläimille. Kyseessä on Floridan osavaltion kansalliseläin.