Miestenlehden päätoimittaja myönsi: ”Kohtelemme naisia kuin autoja”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Miestenlehdet esittävät kuvastossaan usein stereotyyppisiä naisihanteita ja niiden väitetään joskus objektisoivan vastakkaista sukupuolta. Nyt Britannian Esquire-miestenlehden päätoimittaja Alex Bilmes myönsi väitteen todeksi.

milakunis21102012b

Rehellisyydestään huolimatta mies ei liene enää feministien mieleen, kun hän totesi lehtensä käsittelevän naisten kuvia samassa hengessä kuin autoja. Hän perustaa suhtautumisen siihen, että myös naistenlehdet harrastavat samanlaista yksinkertaistamista ja tyypittelyä.

– Lehdessä esittelemämme naiset ovat koristeellisia. En voi valehdella, että olisimme kiinnostuneita heidän aivoistaan. Emme ole. Heidät objektisoidaan. Esquire tarjoaa naisten kuvia samoin kuin esittelemme kuvia hienoista autoista. Naistenlehdet tekevät samoin, kertoi Alex Bilmes Guardian-lehdelle.