Tulevaisuuden mopo näyttää munalta – ajaisitko tällä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hyundai esitteli tulevaisuuden ajoneuvon prototyypin, joka näyttää Seqwayn, hassunkurisen huvipuistolaitteen ja pääsiäismunan sekoitukselta. Tällainen ”munamopo” E4U on tarkoitettu yhden hengen kulkuneuvoksi, eikä siinä ole perinteisiä pyöriä.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

Tulevaisuuden kulkuneuvo esiteltiin Etelä-Koreassa, Seoul Motor Showssa viime viikolla. Kuljettaja seisoo keskellä munamopoa ja ohjailee sen liikettä vartalollaan haluttuun menosuuntaan nojaten. Daily Mailin mukaan munamopo kulkee kävelynopeutta.

Futuristisen munamopon kaltaisia kulkuneuvoja esitellään aika ajoin ihmisten ihmeteltäväksi. Suurin osa keksinnöistä ei kuitenkaan koskaan päädy varsinaiseen tuotantoon. Hyundain munamopo on kaiketi tarkoitettu vain tasaiselle maaperälle kulkemaan, eikä Suomen pakkasiin tai kaupunkien mukulakivikaduille.