Poliisi teki uskomattoman löydön autosta – arvo 5,8 miljoonaa euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yleensä poliisit ja rajatarkastajat ovat tottuneet etsimään rajanylityspaikoilla autojen kätköistä huumeita tai laittomia aseita. Toisinaan virkavalta saattaa myös puuttua rajanylittäjiltä löydettyihin, suuriin setelitukkuihin tai rahasummiin.

Poliisi löysi Italian ja Sveitsin rajalla, Ponte Chiassossa autosta kultaharkkoja 5,84 miljoonan euron arvosta. Löytö tehtiin viime sunnuntaina, ja tapahtuneesta julkaistiin internetiin video. Videosta on poistettu AssociatedPressin mukaan äänet jo julkaisuvaiheessa.

Kullan hinta on pysynyt viime vuosina maailman heikon taloustilanteen vuoksi suhteellisen korkealla. Kultaan, kuten muihinkin mineraaleihin, kannattaa sijoittaa, sillä vaikka kulta ei kasva tai maksa osinkoja, suojaa se inflaatiolta ja tarjoaa turvaa myös kriisin aikoina.