Sri Lankasta löytyi jättiläismäinen hämähäkkilaji

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hämähäkkikammo, eli araknofobia, on yksi maailman yleisimmistä ja tunnetuimmista fobia. Nyt kahdeksanjalkaisia ötököitä kammoksuville ei voi suositella Sri Lankassa lomailua, sillä maan metsien syvyyksistä on löydetty jättiläismäinen uusi hämähäkkilaji.

Poecilotheria rajaei -nimisiä hämähäkkejä kuvaillaan Wired-verkkosivulla jopa ihmiskasvojen kokoiseksi. Otusten kerrotaan elävän pääasiassa puissa ja esimerkiksi vanhoissa rakennuksissa, jonne ne ovat siirtyneet metsien hakkuiden myötä. Hämähäkki on tavattu toistaiseksi vain pohjois-Sri Lankasta.

Laji on sukua kookkaille ja karvaisille lintuhämähäkeille, jotka ovat suuresta koostaan huolimatta melko vaarattomia ihmisille. Hämähäkin löytäneitä tiedemiehiä auttaneen poliisin mukaan nimetty Poevilotheria rajei on kuitenkin hurjan olemuksensa vuoksi varmasti pelottava näky hämähäkkikammoisille. Tästäkin huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, Wired-sivuston julkaisemat kuvat ovat herättäneet runsaasti kiinnostusta internet-käyttäjien keskuudessa.