Apple mullistamassa nettiradiot – ei tosin Suomessa

Digi · Stara.fi

Teknologiajätti Applen suunnitelmat oman verkkoradiomaisen musiikin suoratoistopalvelun ympärillä tarkentuvat ja sopimukset merkittävien levy-yhtiöiden kanssa voivat syntyä jopa viikon sisällä, raportoi CNET.

Tietojen mukaan Apple olisi saavuttamassa hyvin edullisen levy-yhtiöille maksettavan hinnan musiikilleen. Apple pulittaisi vain 6 dollarisenttiä 100 kappaleen toistokertaa kohti. Tämä olisi tiettävästi alan alhaisin taksa, Mobiili.fi raportoi. Applen kerrotaan kaavailevan käyttäjille ilmaisen palvelunsa rahoittamista mainostuloilla, joista osa jaettaisiin levy-yhtiöiden kanssa.

Applen on kerrottu jo aiemmin kaavailevan mediassa iRadioksi nimetyn palvelun julkaisua ensi kesäksi. CNET-sivuston mukaan Yhdysvaltain ohella Apple olisi tuomassa palvelun noin tusinalle eri alueelle, mukaan lukien Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Australia ja Japani. Suomen osalta toiveita ei voi nostaa kovin korkeaksi, sillä edes Applen iTunes Matchia ei tarjota vielä Suomessa.

Yhteistyössä Mobiili.fi.