Maistuisiko härän kiveksistä tehty keitto?

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat tottuneet näkemään omituisia ruokia lähinnä matkailuohjelmissa ja televisiosarjoissa, mutta miltäpä kuulostaisi herkutella iguanakeitolla? Kaiken lisäksi se tarjoltaisiin Nicaraguassa häränpallien kera.

Kyseisten eläinten syöminen on kiellettyä niiden paritteluaikoina, mutta muuten ne soveltuvat paikallisten mukaan lautaselle erinomaisen hyvin.

– Nämä maistuvat erittäin herkullisilta ja ovat perinteisiä ruokia maassamme, kaksi iguanaa torilta ostanut Manuel Zamora kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Mies valmistaa iguanan keitoksi, ja lisää liemeen liskon lihan lisäksi kananmunia, maissia ja vihanneksia. Iguanakeiton kerrotaan antavan energiaa, lisäävän viriiliyttä ja ravitsevan aivoja.

Jos keittoon lisää vielä härän kiveksiä ja simpukoita, saadaan aikaiseksi varsinainen levnata muerto, eli keitto, joka suoranaisesti herättää kuolleetkin henkiin. Pelkät häränpallit ovat nicaragualaisten toimistotyöntekijöiden herkkua.

Uusimmat