WhatsApp päätymässä Googlen haltuun miljardilla dollarilla?

Digi · Stara.fi

Google saattaa päätyä ostamaan erittäin suositun WhatsApp-viestisovelluksen jopa miljardiin dollariin kohoavalla hinnalla, raportoi Digital Trends. Raportin mukaan neuvottelut kaupasta ovat olleet käynnissä joidenkin viikkojen ajan.

WhatsAppin kerrotaan pelaavan kovin keinoin tavoitellen peräti yhteen miljardiin dollariin nousevaa kauppasummaa, Mobiili.fi raportoi.

WhatsApp on kaikille merkittäville mobiilialustoille tarjolla oleva viestisovellus, jonka kautta lähetetään päivittäin miljardeja viestejä. Viime vuodenvaihteessa palvelu välitti jopa 18 miljardia viestiä vuorokaudessa. Digital Trendsin tietojen mukaan palvelu tekisi vuodessa liikevaihtoa noin 100 miljoonaa dollaria.

WhatsAppin ansaintalogiikka perustuu käyttäjiltä kerättävään pieneen maksuun. Applen laitteilla maksu on toistaiseksi ollut kertaluonteinen vajaa euro palvelun käyttöä aloitettaessa. Muilla alustoilla käytössä on ollut vuosittainen vajaan euron maksu. WhatsApp on jatkossa siirtymässä uusien käyttäjien osalta tilausmaksuun myös Applen laitteiden osalta.

Yhteistyössä Mobiili.fi.