Ali Jahangiri: ”Toimin autokuskina saadakseni esiintymisaikaa”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalaisen stand up -komiikan väriläiskä Ali Jahangiri tunnetaan Viidakon tähtöset -realitysarjan juontajana. Tampereen Tomaatteja, Tomaatteja -festivaalien esiintymislavalla miehestä kuoriutui esille terävämpi huumoripuoli ja todellinen sananiekka.

Stara tapasi Alin ja tiedusteli miehen kuulumisia. Alin tarina sinivalkoisissa maisemissa alkoi vuonna 1991, kun hän muutti Iranista Suomeen perheensä kanssa.

– Kouluja kävin siihen asti, kunnes näin ensimmäisen kerran Suomessa stand up -komiikkaa, ja päätin, että tuota voisin kokeilla. Kokeilin, ja siitä se lähti. Vuoden 2005 kesällä menin ensimmäistä kertaa lavalle ja tein ihan muutaman keikan silloin, Ali kertoi Staralle.

Jahangiri kertoi soitelleensa uransa alussa muille stand up -alan taitajille ja pyytäneensä päästä heidän kanssaan keikalle. Vastalahjaksi Jahangiri lupasi toimia keikkakuskina.

– Teemu Vesterinen, Ismo Leikola… Aika monen kanssa mä tein sillä tavalla, että soitin niille ja ehdotin, et voinko tulla sun kanssa keikoille. Sanoin, että voin vaikka ajaa, jos saan viisi minuuttia aikaa jostain välistä.