Amatöörit ryhtyivät tekemään tatuointeja – tässä karmaisevat tulokset

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kerroimme hiljattain kuinka maailman suosituin poikabändi One Direction pyysi fanejaan julkaisemaan sivuillaan kuvia tatuoinneistaan. Britanniassa ei kuitenkaan saa ottaa tatuointia alle 18-vuotiaana ilman vanhempien lupaa, joten yhtye joutui poistamaan viestit nopeasti.

Nyt yhtyeen jäsenen oma tatuointiartisti on astunut julkisuuteen. One Direction -yhtyeen 19-vuotiaalla Harry Stylesillä arvellaan olevan peräti 30 mustekuvaa kehossaan. Hänen tautointiartistinsa Kevin Paul on nyt käynnistänyt kampanjan, jonka tarkoituksena on varoittaa ihmisiä vilpillisistä ja väärintatuoivista tee-se-itse -artisteista.

Julkkistatskaajan käynnistämän kampanjan nimi on Tattoo Regulation 2013, ja sen tarkoituksena on saattaa tatuointiartisteja koskevat säännökset kansalaisten tietoisuuteen. Paul lähti kampanjaan kuultuaan ja nähtyään alalta hurjia tarinoita sekä kuvia pieleen menneistä tautoinneista.

Tatuointivälineitä pystyy nykyään ostamaan internetistä, ja näin ollen kaikki voivat ryhtyä mustekuvien tekijäksi halutessaan, mutta ilman oikeanlaisia toimintatapoja. Jokaisessa tatuointiliikkeessä tulisi ainakin olla puhtaat työskentelytilat, kuumavesihanat ja tatuointivälineitä sterilisoivat laitteet – puhumattakaan vuosien myötä ja harjoittelulla saavutetusta ammattitaidosta.

Kevin Paulin mukaan amatööritatuoinneissa piilee myös huomattavia terveysriskejä, kuten verenmyrkytyksiä, HIV:ta sekä B- ja C-hepatiittia. MailOnline raportoi, että mies aikoo viedä aiheen Britannian parlamenttitaloon käsiteltäväksi.