Huikea optinen harha: Kuinka monta ihmistä löydät kuvasta?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Verkossa julkaistaan runsaasti kuvamateriaalia, jossa nähdään erilaisia optisia harhoja ja illuusioita. Yleensä ne ovat kuitenkin valokuvia, joissa ihmiset tai eläimet ovat sattuneet hassuihin asentoihin. Nyt vuorossa on värikäs sammakkokuva, joka saa hieraisemaan silmiä.

Kuva: Reddit
Kuva: Reddit

Vaikka ensinäkemältä ei uskoisi, on yllä olevassa sammakkokuvassa peräti viisi ihmistä. Upeasti maalatut vartalot on aseteltu sammakon muotoon siten, että ihmissilmän on ensin vaikea edes erottaa ihmisiä kokonaisuudesta.

Samankaltaisia kuvia on julkaistu verkossa ennenkin, mutta taidokkaasti toteutetut optiset harhat yllättävät kerta toisensa jälkeen. Kyseinen otos ja ihmisten vartalomaalaukset on tehty erinomaisesti.