Näin käy kyynelille, kun ihminen itkee avaruudessa

Lifestyle Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kanadalainen astronautti Chris Hadfield tunnetaan aktiivisena avaruusbloggarina ja NASA:n sanansaattajana. Viimeksi herra paljasti, miten painottomassa tilassa voi pestä hampaat. Nyt hän kertoo, mitä käy avaruudessa astronautin kyynelille.

Kuva: YouTube
Kuva: YouTube

ISS-avaruusasemalta jälleen mielenkiintoisen videon julkaissut astronautti Hadfield näyttää, miten kyyneleet valuvat poskelle muodostaen yhden ison vesipallon. Vettä voi liikutella pitkin kasvoja, ja pallo pysyy silti koossa ilman, että pisarat kastelisivat koko aluksen.

Suurin ero maapallon elämään astronautin mukaan on se, että kyyneleet eivät valu poskea pitkin, vaan ne jäävät silmänalueelle leijumaan. Hadfield kuivaa kasvonsa itkuesimerkin jälkeen pyyhkeellä.

Hadfieldin neuvot saattavat olla tulevaisuudessa tarpeen, kun avaruuslennot ja vieraiden planeettojen asuttaminen yleistyvät. Virgin Galactic -yhtiö toivoo aloittavansa turistien avaruuslennot jo ensi vuonna.