Hootersin tarjoilija painostettiin irtisanoutumaan – ei ollut enää hyvännäköinen?

Lifestyle · Tim Isokivi

Amerikkalaisen Hooters-ravintolaketjun erikoisuutena on se, että sen tarjoilijat ovat rintavia ja vähäpukeisia nuoria neitoja. Nyt Missourin St. Petersissä sijaitsevan Hootersin entinen tarjoilija väittää joutuneensa savustetuksi pois työpaikastaan leikkausarven vuoksi.

27-vuotias Sandra Lupo oli työskennellyt ravintolassa vuodesta 2005 asti. Nainen joutui viime kesänä leikkaukseen hänen päässään ilmenneen hyvänlaatuisen kasvaimen vuoksi. Sandran esimies vakuutti tälle, ettei leikkauksen jättämä arpi ja ajellut hiukset olisi ongelma hänen työssään.

Hootersin aluepäällikkö kuitenkin ilmoitti Sandran palatessa töihin, että tämän tulisi käyttää peruukkia. Peruukki alkoi häiritä arven parantumista, ja lopulta Sandra kieltäytyi pitämästä sitä. Tarjoilija huomasi pian työtuntiensa tullee vähennetyksi niin raskaalla kädellä, ettei työ enää ollut kannattavaa hänelle.

Sandra Lupo on sittemmin nostanut kanteen ravintolaa vastaan. Sandran ja hänen lakimiehensä mukaan esimiesten toimet ovat vastoin lakia, joka kieltää vamman vuoksi syrjimisen. St. Louisin yliopiston lakitieteen dosentti ei kuitenkaan ole varma, meneekö naisen kanne läpi.

– Hooters saattaa pitää ulkonäköä tärkeänä edellytyksen työssä, ja jos he eivät pidä Sandraa yhtä hyvännäköisenä ilman peruukkia, ei vammaislaki ehkä kosketa tapausta. Useimmat yhtiöt eivät voisi tehdä tällaista, mutta Hooters ehkä voi, McCormick kertoo ABC News -verkkosivustolle.