Twitter-skandaali: Jopa puolet Justin Bieberin seuraajista tekaistuja!

Digi Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman suosituin teinitähti Justin Bieber julistettiin jokin aika sitten Twitter-palvelun kuninkaaksi 37,3 miljoonalla seuraajallaan. Toiseksi seuratuimmaksi käyttäjäksi nimettiin Lady Gaga. Nyt totuus asiasta on kuitenkin paljastunut, eikä se näytä hyvältä.

Raporttien mukaan jopa puolet kanadalaisen popsensaation Twitter-seuraajista on nimittäin tekaistuja. Socialbakers-yrityksen media-analyytikot huomasivat tutkimuksessaan, että vain 17,8 miljoonaa laulajan seuraajista on niin sanottuja oikeita käyttäjätilejä. Kaiken kaikkiaan 47 prosenttia 19-vuotiaan popparin tileistä on epäaitoja.

Justin Bieber ei toki ole ainoa supertähti, jonka seuraajista huomattava osa on tekaistuja. Tekaistuksi määritellään Twitter-tili, jolla on usein vain muutamia seuraajia. Huijaustilit voivat myös lähettää spämmiviestejä tai niillä ei ole twiitattu kertaakaan, uutisoi Daily Mail -sivusto.

Paljastuksen ansiosta Justin menettää Twitterin kuningas tittelinsä takaisin Lady Gagalle, jolla on eniten aitoja seuraajia. Popkaunottarella on nimittäin 19 miljoonaa aitoa seuraajaa palvelussa. Lady Gaga hallitsi Twitter-palvelun ykköspaikkaa vuodesta 2010 lähtien tämän vuoden tammikuuhun asti. Bieberille kuuluu taas kyseenalainen kunnia henkilönä, jolla on eniten huijaustilejä Twitter-palvelussa.